Новини

Дата за септемврийска сесия

Публикувано на

За невзелите изпита в редовната зимна сесия, датата от септемврийската сесия, на която ще можете да защитите проектите си, е:

2 септември, неделя, от 14:00 в зала 309 на ФМИ.

Ако някой не е правил някой от тестовете през годината, ще може да го направи. За всички останали, точките от тестове, домашни и бонуси се запазват и ще е необходимо единствено да защитите проект. Скалата за оценяване ще бъде като при редовната сесия и ще ви я съобщим на място.

Успех!

Трета дата за защита на проекти

Публикувано на

За хората, които не са успели да подготвят проектите си или са имали изпити на предишните две дати, даваме още една дата за защити на 07.07.2012 от 14:00 отново в зала 314 (а не в 306, както обявихме първоначално)

Контролно 2.0

Публикувано на

Второто контролно ще се проведе на 25.06 в зала 325 и ще се включва материалът след "Обектно ориентирано програмиране II".

  • 15:00 ще бъдат четните номера
  • 16:00 ще бъдат нечетните номера

Второ контролно

Публикувано на

Второто контролно ще се проведе на 25.06 в зала 325 от 15:00 и ще се включва материалът след "Обектно ориентирано програмиране II".

PyGame

Публикувано на

Днес от 19:00 в зала 200, с Точо Точев ще започнем с общи насоки за важните неща при правенето на игри. След това ще разгледаме PyGame, забавните feature-и, огромното му API и как точно да си организирате кода, когато пишете игра. За какви неща трябва да внимавате, какво да избягвате, как да започнете с механиката на вашия проект и т.н.

Интересни библиотеки

Публикувано на

Във вторник ще си говорим за някои интересни библиотеки, които са част от стандартната дистрибуция на Python и за това как те ще ви бъдат полезни при писането на вашите проекти.

Курсови работи

Публикувано на

На 27.06 и 28.06 от 14:00 в зала 306 ще се проведат защити на вашите курсови работи. Изискванията за тях можете да намерите тук.

Ако все още не сте си избрали своя идея за проект, можем да ви помогнем с 4 наши:

Всички проекти трябва да бъдат написани на Python 3.2.x и да вървят безпроблемно на поне две операционни системи. На защитите ще очакваме да ни представите проекта си за минута-две пред някой от екипа, след което ще ви задаме въпроси въз основа на кода, имплементацията и т.н.

Все още можете да харесате друго задание, но ни пишете на fmi@py-bg.net преди това, за да сте сигурни, че проектът е с достатъчна сложност(вече имате примерни проекти за сравнение, каква сложност очакваме). Ако разработвате ваша идея можете ни изпратите линк към GitHub хранилището на проекта, докато го пишете. Ще получавате съвети, критики и въпроси от екипа.

Note: За проекти, използващи библиотеки, които нямат официална версия за Python 3.x, като PySide, Django... е напълно в реда на нещата да използвате Python 2.

Презентацията в четвъртък

Публикувано на

Здрасти.

Аз съм Стефан. Знам, че не сте ме виждали много тази година. Това е твърде късно да се промени така или иначе. Все пак, ако държите, може да се видим в четвъртък.

Презентацията ми ще бъде на тема "Майсторство в занаята". Имам няколко идеи, над които често разсъждавам последните месеци. Имам и няколко урока, които ми се иска да знаех като започвам да се занимавам с това. Искам да споделя тези неща с вас.

Изнесох същата презентация на OpenFest Габрово и ми хареса как се получи. Искам да пооправя няколко неща и да я повторя. Съответно - четвъртък. Малко повече информация можете да намерите на блога ми.

Ще се радвам да се видим! След това ще отидем да изпием по една-две бири, така че ако още не сте се запознали с нас, това е идеална възможност.

До четвъртък!